Kórházba került Varsóban

Kövér László rosszul lett a szlovák kormány különgépén, kényszerleszállást hajtottak végre

Varsóban kórházba szállították.

2019.09.24 20:15ma.hu

Kövér László rosszul lett a szlovák kormány Kazahsztánból Pozsonyba tartó magánrepülőjén, ezért a gép idő előtt megszakítva utazását leszállt Lengyelországban - írja a Noviny.sk.

Kövért Varsóban kórházba szállították, a vizsgálatok már lezárultak és Kövér úton van Budapest felé. Úgy tudni, a házelnök állapotáról hamarosan sajtóközleményt fog kiadni az Országgyűlés Sajtószolgálata.

A szlovák különgépen utazott Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke is, aki Kazahsztánban hivatalos látogatáson vett részt Kövérrel.

Kövér László Nur-Szultanban kétoldalú megbeszélést folytatott Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével is.

A megbeszélésen az orosz duma és az Országgyűlés elnöke megegyezett a két ország parlamentjei közötti vegyes bizottság létrehozásáról, ami a parlamenti szakbizottságok bevonásával egy hatékony egyeztető fórumként segítené elő a gazdasági, kereskedelmi, oktatási, kulturális és turisztikai kapcsolatok erősítését.

A házelnök megkoszorúzta a kommunista diktatúra éveiben az Alzsirba és más kazahsztáni lágerekbe elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékművét.

Friss: jól van, hazatért

Elővigyázatosságból, Kövér László múló rosszulléte miatt megszakította útját kedd este Varsóban az a szlovák kormánygép, amellyel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból. A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre - tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.

Kövér László a kazah fővárosban, Nur-Szultanban az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vett részt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.