Fenyő-ügy

A Fővárosi Főügyészség szerint igazolható Gyárfás szerepe a Fenyő-gyilkosságban

Ha beismeri, akár 12 év fegyházbüntetést is kaphat.

2019.09.12 11:26ma.hu

A Magyar Nemzet arról ír, hogy tizenkét éves fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást ajánl beismerése esetére Gyárfás Tamásnak a Fővárosi Főügyészség, amely azzal vádolja a sportvezetőt, hogy ő kérte fel több mint húsz évvel ezelőtt Portik Tamást, hogy ölesse meg konkurensét, Fenyő János médiavállalkozót.

A hatóság szerint Gyárfás Tamás bűnösségét valószínűsítik azok a hangfelvételek, amelyeket Portik Tamás rögzített a 2000-es években. Ezekről korábban azt mondta Gyárfás Tamás, hogy őt igazolják, mivel kitűnik belőlük, hogy az Energol Rt. egykori igazgatója rendre ki akarja mondatni vele, hogy köze volt Fenyő János halálához, ám ő ezt többször visszautasította.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész viszont ezzel összefüggésben szerdán azt mondta, hogy bár a megbízás pontos körülményei nem ismertek, a hangfelvételek és a további bizonyítékok alapján mégis igazolni lehet Gyárfás Tamás felbujtói szerepét az ügyben – írja a Magyar Nemzet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.