Önkormányzat 2019

Szerdán választhatják meg a Fővárosi Választási Bizottság tagjait

Rendkívüli ülést tart szerdán a Fővárosi Közgyűlés, hogy megválassza a Fővárosi Választási Bizottság tagjait és póttagjait.

2019.08.27 12:54MTI

A választási eljárásról szóló törvény szerint a területi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot az önkormányzati választás kitűzése után, legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon kell megválasztani - olvasható a budapest.hu oldalon közzétett előterjesztésben.

A Fővárosi Közgyűlés - a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. október 13. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló rendelet szerint - legkésőbb szeptember 1-jéig 16.00 óráig választhatja meg a testület tagjait és póttagjait, akiknek a személyére a területi választási iroda vezetője tesz indítványt.

A Fővárosi Választási Bizottság tagjává az eddigi testületi tagokat, Temesi Istvánt, Orosz Máriát és Vértesy Lászlót javasolják megválasztani. Póttagnak Iván Dánielt és Tóthné Solt Máriát javasolják.

Temesi István és Vértesy László a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensei, Orosz Mária a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. jogi tartalomszolgáltatási igazgatója. A póttagként javasolt Iván Dániel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, Tóthné Solt Mária pedig nyugdíjas osztályvezető, a Fővárosi Bíróság ülnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.