Gyilkosság

Három másik baba életét mentette meg a halálra vert tízhónapos Hanna - videó

Felajánlották a kunmadarasi kislány szerveit a nagyszülők.

2019.08.20 20:36ma.hu

Három gyermek kapta meg a kunmadarason halálra vert 10 hónapos csecsemő, Hanna szerveit. A kislány megölésével 21 éves anyját, T. Paulát vádolják. A törvények szerint a 18. évüket betöltött személyek, ha olyan egészségügyi állapotba kerülnek, automatikusan szervdonornak minősülnek, kivéve, ha ennek ellenkezőjéről előtte írásban rendelkeznek. A kiskorúaknál a törvényes gyám dönt, jelen esetben a kisbaba nagyszülei, Paula édesanyja és édesapja felajánlására kapák meg betegek a baba szívét, máját és veséjét.

„Megbeszéltük, hogy ajánljuk fel, mert valamilyen szinten az unokám így még él valakiben” – kezdte az RTL Klub Híradójának a gyászoló nagypapa, akit a doktornő értesített telefonon arról, hogy mindhárom szervet sikeresen átültették. Bár lett volna lehetőségük találkozni a gyerekekkel, illetve szüleikkel is, ők nem éltek ezzel, ám erőt és jó egészséget kívántak a kicsiknek, s csak egyetlen dolgot kértek:

„Mondjanak el egy imát az unokánkért mindhárman.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.