Tűzvész

Eloltották a Soroksári úti tüzet - szükségszállást nyitottak a tűzeset rászorulóinak

A "lánggal égést" megszüntették a 2400 négyzetméteres tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek.

2019.08.19 20:00MTI
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfő estére eloltották a tűzoltók a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő épület tetőszerkezetében keletkezett tüzet, de az utómunkálatok még tartanak - mondta Kisdi Máté. a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatás szerint a "lánggal égést" megszüntették a 2400 négyzetméteres tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek, 40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen.

A hétfő délelőtt kigyulladt tetőszerkezet oltására 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjármű, köztük 5 magasból mentő vonult ki a korábbi tájékoztatás szerint.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, az ügyben folyik a tűzvizsgálat.

Budapest IX. kerületének önkormányzata délután azt közölte az MTI-vel, hogy a Bakáts téri polgármesteri hivatalban szükségszállást nyitottak az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakból kitelepített lakóknak.

A házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván. A kerület vezetése minden érintettel felveszi a kapcsolatot, megoldják mindenki lakhatását, elhelyezését.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

Az önkormányzat hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván.

A kerület vezetése minden érintettel felveszik a kapcsolatot és mindenkinek megoldják a lakhatását, elhelyezését - hangsúlyozták.

Hozzátették: a polgármester és önkormányzati képviselők is a helyszínen vannak, szendvicset, vizet osztanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.