Ünnep

Augusztus 20. - Nagy erőkkel készülnek a mentők

A több napon át tartó budapesti programsorozat egészségügyi biztosítására részletes mentési terv készült.

2019.08.17 09:16MTI

A mentők nagy erőkkel biztosítják az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó fővárosi rendezvényeket - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője az MTI-vel.

Győrfi Pál azt írta: a több napon át tartó budapesti programsorozat egészségügyi biztosítására részletes mentési terv készült. A mentők 36 egységgel állnak készenlétben, időszakonként és helyszínenként alkalmazkodva az aktuális programokhoz.

A fővárosi tűzijáték idején a mentés összehangolására külön tevékenységirányító csoportot is működtetnek - tette hozzá.

A mentők arra kérik az ünneplőket, hogy a rendezvényhelyszíneken hallgassanak a figyelmeztetésekre, vigyázzanak a gyerekekre, ne másszanak fel veszélyes helyekre a jobb kilátás reményében. Baj esetén segítséget leggyorsabban a helyszínen lévő mentőktől kaphatnak, szükség esetén telefonos segélyhívással is kérhetnek - hívta fel a figyelmet Győrfi Pál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.