Önkormányzat 2019

Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást

Baranyi Krisztina, több civil szervezet, az LMP, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt által is támogatott jelölt nyerte a ferencvárosi előválasztást.

2019.08.16 18:05MTI

Magyar György, a helyi civil választási bizottság elnöke elmondta, hogy a választáson a szavazók 5 százaléka adta le voksát. 2030 érvényes szavazat volt, Baranyi Krisztina a voksok 72 százalékát (1464 szavazat), Jancsó Andrea, a Momentum jelöltje 28 százalékot (566 szavazat) kapott.

Magyar György a sajtótájékoztatón sikeresnek nevezte az előválasztást, mert az ellenzéki főpolgármester-jelöltek hasonló megmérettetésén is 5 százalékos volt a részvétel.

Hozzátette: ez is jelzi, hogy az előválasztás bevált, ahol nincs megállapodás a pártok között, ott ez az eljárás működik.

Baranyi Krisztina az eredmény bejelentése után köszönetet mondott az őt támogató pártoknak és szervezeteknek.

A Momentum helyszínen lévő képviselője jelezte, hogy elfogadják az eredményt, és gratulálnak Baranyi Krisztinának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.