Demonstráció

A Mi Hazánk a Sziget bejáratánál tiltakozott a Coca-Cola egynemű párokat ábrázoló plakátkampánya ellen

A cégnek sokkal inkább olyan kampányokat kellene folytatnia, amelyek az egészségmegóvást szolgálják.

2019.08.13 16:41MTI

Matricák és szórólapok osztogatásával tiltakozott a Mi Hazánk Mozgalom kedden Budapesten, a Sziget fesztivál bejáratánál a Coca-Cola "devianciát népszerűsítő" kampánya ellen. A társaság külön a fesztiválra készített, szivárványszínű címkés palackokban árusítja üdítőit.

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese az akció alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: továbbra is tiltakoznak a Coca-Cola kampánya ellen.

Véleményük szerint a kialakult helyzetért nemcsak a cég felelős, hanem "az álszent és farizeus politikát folytató" kormány is, amely "elsőként éppen a Coca-Colával" kötött stratégiai megállapodást, amely a többi közt lehetővé teszi a cég számára akár az adójogszabályok előzetes véleményezését is. Különösen felháborító, hogy egy olyan cég a magyar kormány stratégiai partnere, amely a világ legnagyobb műanyagszennyezője - mondta a politikus.

Úgy vélekedett: ha a kormány komolyan venné a "homoszexuális propaganda" visszaszorítását, akkor volna rá lehetősége, például a stratégiai megállapodásban szereplő kedvezmények visszavonásával.

Szerinte a Coca-Colának sokkal inkább olyan kampányokat kellene folytatnia, amelyek az egészségmegóvást szolgálják. A Mi Hazánk azt üzeni a Coca-Cola vezetőinek, hogy az azonos nemű párokat ábrázoló plakátokat "otthon, a négy fal között nézegessék" - fűzte hozzá a politikus.

"Mi addig ütjük a kólát, amíg meleg és kitartunk a bojkott mellett" - fogalmazott Dúró Dóra.

A szórólapokon a párt arra szólítja fel a fesztiválozókat, hogy bojkottálják a Coca-Cola termékeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.