Földmozgás

Az ágy mozgott, mintha valaki rángatta volna - szemtanúk a hevesi földrengésről

A Richter-skála szerinti 4,1 erősségű volt, a rengést a lakosság is érzékelte.

2019.08.12 09:36ma.hu
hirdetés

Földrengés volt hétfőn hajnalban 1 óra 30 perckor Heves város közelében - jelentette a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Szanyi Gyöngyvér szeizmológus ismertette: a földmozgás a Richter-skála szerinti 4,1 erősségű volt, a rengést a lakosság is érzékelte.

A rengést a lakosság is érzékelte az alábbi településeken: Átány, Bátor, Boconád, Cserépfalu, Eger, Egerszalók, Emőd, Erdőtelek, Feldebrő, Felsőzsolca, Füzesabony, Gödöllő, Harsány, Heves, Jászberény, Kazincbarcika, Kerecsend, Kömlő, Mezőzombor, Miskolc, Novaj, Parádsasvár, Petőfibánya, Pécel, Poroszló, Sirok, Szomolya, Taktaharkány, Tarnaméra, Tarnazsadány, Tenk, Tiszavalk, Vác.

Az EMSC-CSEM oldalon olvasható beszámolók szerint az egyik szemtanú, aki Hevesen él, azt tapasztalta a földrengés alatt, hogy minden rázkódott a szobájában. 17 kilométerrel arrébb, Kompoltról szintén ezt jelentették, remegtek, rázkódtak a tárgyak. Egerben 2 másodpercig rázkódott minden. Egy vecsési szemtanú szerint még 82 kilométerre is lehetett érezni a földmozgást. 85 kilométerre, Megyaszón egy szemtanú szerint az ágya úgy mozgott, mintha rángatták volna. Volt, aki Budapesten is érezte, 96 kilométerrel az epicentrumtól, de Szlovákiából és Lengyelországból is érkeztek jelentések.

A térségben június 23-án is pattant ki földrengés, ennek magnitúdója 2,3 volt. Heves megyében legutóbb 2013. április 23-án keletkezett jelentős - 4,8-as magnitúdójú - földrengés, amelynek epicentruma Tenk közelében helyezkedett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés

Éljünk jól nyugdíjasként is!

https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-holding-wine-glasses-1418355/

A sokat hangoztatott öngondoskodás minden, még aktív munkavállaló számára elengedhetetlen. Ugyanis minél korábban kezdünk el bármilyen nyugdíjcélú megtakarítást, annál nyugodtabban tölthetjük a nyugdíjas éveinket.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.