Tervek a MÁV infrastruktúrájának fejlesztésére

Magasvasút kellene Budapestre

A Magyar főváros belsejébe ékelődött vasúti hálózat - megfelelő korszerűsítés után kiválóan alkalmas lenne egy, a német S-Bahnhoz hasonló közösségi közlekedési hálózat kialakítására - írta a hétfői Magyar Nemzet.

2008.01.21 06:54Magyar Nemzet

Egy nemzetközileg is jegyzett magyar mérnöki iroda vezetője szerint addig kell cselekedni, amíg állami kézben vannak az ehhez szükséges MÁV-ingatlanok.

Virág Lajos mérnök-közgazdász a lapnak elmondta, hogy több hazai és külföldi mérnök összefogásával elkészítettek egy programjavaslatot a MÁV infrastruktúrájának fejlesztésére és új szellemű hasznosítására. Ebben többek között azt indítványozzák, hogy a jelenlegi sugaras szerkezettel szemben egy minden irányból megközelíthető átjárható hálózatot kell létrehozni.

A főpályaudvart a mai Ferencvárosi pályaudvar helyén kell felépíteni, mellette 4-6 peremvárosi állomást kell kialakítani. A javaslat szerint a távolsági vonatok a központi pályaudvarra érkeznének, az elővárosiak a peremvárosba. itt szállhatnának át az utasok a magyar S-Bahn, az úgynevezett expresszmetró-hálózatra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.