Közlekedés

Elkészült a MÁV-Start Zrt. első húsz új generációs InterCity-kocsija

A járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni a pályán.

2019.07.30 13:00MTI

Elkészült a MÁV-Start Zrt. első húsz, saját forrásból gyártott, nemzetközi forgalomra alkalmas, új generációs IC+vasúti személykocsija a szolnoki vasúti járműjavítási telephelyen - jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden Szolnokon, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Homolya Róbert elmondta: tíz-tíz készült a többcélú, illetve a másodosztályú termes kocsikból, és elkezdték további hetven IC +kocsi gyártását is a kormánydöntésnek megfelelően. Hozzátette: a járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni a pályán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.