Légi

Pozsonyban ragadtak a Ryanair Budapestre tartó utasai

Azt ígérték az utasoknak, hogy majd busszal szállítják őket Budapestre, ám ez nem történt meg.

2019.07.28 10:18ma.hu

Pórul jártak az utasok, akik Jordánia fővárosából, Ammánból indultak Budapestre. A menetrend szerint szombat este, 11 óra előtt 5 perccel kellett volna landolnia a gépnek Ferihegyen. A viharos időjárás miatt a gépet Pozsonyba irányították, és azt ígérték az utasoknak, hogy majd buszokkal szállítják át őket Budapestre. Ez viszont nem történt meg - mondta el az egyik utas az Indexnek.

Az utas szerint a pozsonyi reptér információs szolgálata ráadásul nem tudott arról, hogy a Ryanair buszos szállítást kért a landolás után, sőt a légitársaság illetékeseit sem tudták elérni. A pozsonyiak ezért megpróbáltak maguktól segíteni a pórul járt utasoknak, saját szorgalomból, de nem sikerült buszt keríteniük.

Végül mindenki egyénileg próbált Budapestre jutni, többen közülük kisgyerekkel voltak.

Az utasok egy része a pozsonyi vasúti pályaudvar várójából indult el a Keletibe egy 5:53-as indulásra kiírt vonattal. A vonat félórás késéssel indult. A szerencsésebbek tudtak autót bérelni, vagy aki tehette, taxival indult el Budapest irányába.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.