Média

Változások lesznek az RTL Klubnál és a TV2-nél

Így reagálnak a csatornák a médiatörvény módosítására.

2019.07.18 12:45ma.hu

Az RTL Klub és a TV2 máris reagált a médiatörvény módosítására, és változtat hírműsorai hosszán. A törvénymódosítás szerint a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók (RTL Klub, TV2, M1) esti híradói augusztus 1-től maximum 45 perc hosszúak lehetnek. A két legnézettebb kereskedelmi csatorna viszont nem várja meg a következő hónap első napját, korábban változtatnak - írja a Sorozatwiki.

A TV2 július 29-től tulajdonképpen kettébontja a Tényeket. A megszokott időpontban, 18 órakor indul majd a Tények, de az eddigi 60 helyett csak 25 perc hosszú lesz. Ezután 18:30-kor Tények Plusz néven egy új hírműsor indul. Utóbbi (mint most a Tények) 19 óra körül ér véget.

Az RTL Klub Híradója eddig is rövidebb volt, mint a Tények, az adások hossza ötven perc körül mozgott. Július 29-től az RTL Híradó nagyjából 8 perccel rövidebb lesz, azonban az RTL-nél is megoldották, hogy ne legyen kevesebb aktuális műsor. Az RTL Klub tévéműsorából az látszik, hogy a Fókusz nagyjából ugyanannyi idővel lesz hosszabb, mint amennyivel az RTL Híradó rövidebb. A magazinműsor pontban 19 órakor kezdődik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.