Bűnügy

Négy és fél évet kapott a férfi, aki részegen megszúrt egy buszvezetőt

A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

2019.07.18 09:51MTI

Négy és fél év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-it.

A közlemény szerint az 51 éves elkövető tavaly nyáron ittas állapotban cigizett a 70-es trolin, ezért a járművezető felszólította, hogy hagyja el a buszt. A férfi leszállt, de hirtelen visszafordult, és bicskával karon szúrta a sofőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki ellen az ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az elsőfokú bíróság a váddal egyezően mondta ki a férfi bűnösségét, és 4 év 6 hónap börtönre ítélte. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.