Hableány-tragédia

Dunai hajóbaleset - Még mindig Budapesten van az utolsó koreai áldozat családja

Itt akarnak lenni, ha azonosítaniuk kell szerettüket.

2019.07.18 09:06ma.hu

A dunai hajóbaleset utolsó áldozatának családtagjai hetek óta nem tágítanak Budapestről, a rokonok itt akarnak lenni, ha azonosítaniuk kell a szerettüket -  írja a Blikk a Hankook Ilbo dél-koreai lapra hivatkozva.

A tragédia óta Budapesten van az utolsó áldozat családja, képtelenek megnyugodni. Minden egyes alkalommal, amikor meghallják, hogy egy eltűnt ember nyomára bukkantak, azért imádkoznak, hogy értesítsék őket a rendőrök. Reménykednek és egyszerre kétségbe is vannak esve - mondta a lapnak a koreai fogorvos, aki a sétahajó tragédiájának idején és a mentések során is Magyarországon tartózkodott.

A lap úgy tudja, a napokban újabb koreai búvárok érkeztek hazánkba, hogy segítsék a magyar hatóságok munkáját.

A rendőrség a napokban azt írta honlapján, a koreai társszervekkel közösen továbbra is folytatja a keresést a Duna 215 kilométeres szakaszán. Ez a neve elhallgatását kérő mentőbúvár szerint nagyon hosszú időintervallumra utal. Hosszú hónapokig is eltarthat egy ilyen keresés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.