Csókakői kutyatámadás

Vissza akarták lopni a kislányra támadó rottweilert - döbbenetes módszerekkel próbálkoztak

Ki akarták lopni gazdái a karanténból azt a rottweilert, amely egy kétéves kislányra támadt két héttel ezelőtt Csókakőn.

2019.07.17 19:39ma.hu

A település polgármestere, Fűrész György számolt be arról, hogy döbbenetes jelzést kapott attól az alapítványtól, ahol a kutyát őrizték: egyik gazdája megjelent a telepen gyerekestül, rendőrautóval, két civil ruhás rendőr kíséretében, és közölték, hogy elviszik az állatot, mert rendőrkutya lesz belőle. Az alapítvány munkatársa azonnal felhívta a helyi kapitányságot, ahol természetesen nem tudtak semmit erről - írja a Feol.hu.

Ám a kutya gazdája újra próbálkozott: egy magát börtönőrnek kiadó férfival jelent meg, aki persze semmilyen határozatot nem tudott felmutatni, ami alapján intézkedne. Amikor megkérdezték, hogy mégis mire kellene a rottweiler, azt felelte: van olyan szituáció, amikor gyerekre kell kutyát küldeni, és erre tökéletes ez az állat, hiszen már támadt gyerekre. Az alapítvány értesítette a rendőrséget, ekkor elmentek.

A rendőrség belső vizsgálatot indított a magukat rendőrnek kiadó, rendőrautóval érkező személyek miatt, akikről a helyi kapitányságon semmit nem tudnak. A rottweilert azóta elaltatták.

Az alapítvány szerint egyébként a kutya gazdája az állat elszállításakor egy vállrándítással intézte el a támadást, azt mondta, van olyan, hogy kiszökik egy kutya, és kifizetik, amit kell.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.