Közlekedés

BKK: bankkártyával is kifizethető a helyszíni pótdíj

A szolgáltatás tesztelése május 6-án indult 40 készülékkel, és már az első hónapban több mint 1800 bankkártyás tranzakciót hajtottak végre.

2019.07.18 02:30MTI

Már azonnali bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthető a jegyellenőrök által kiszabott helyszíni pótdíj a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Budapest jelentősebb közösségi közlekedési útvonalain, csomópontjaiban a jegyellenőrök hordozható mPOS bankkártyaterminállal rendelkeznek.

Az utasoknak a terminálon keresztül történő fizetés esetén a helyszíni pótdíj összegén felül semmilyen további költségük nem keletkezik.

A szolgáltatás tesztelése május 6-án indult 40 készülékkel, és már az első hónapban több mint 1800 bankkártyás tranzakciót hajtottak végre. Június 13-a óta a jegyellenőrök további 40 terminált kaptak, így már Budapest valamennyi frekventált közösségi közlekedési útvonalán, megállójában van náluk bankkártyás fizetésre alkalmas készülék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.