Bűnügy

Horogkereszteket festettek a tapolcai volt zsinagóga és a Fidesz irodájának falára

Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.

2019.07.12 15:16MTI
MTI/Mátyus Tamás

Horogkereszteket festettek Tapolcán a volt zsinagóga épülete és a helyi Fidesz iroda falára péntekre virradóra. Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.

Császár László, a Fidesz-KDNP tapolcai elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntekre virradóra ismeretlenek horogkeresztet fújtak fel a párt belvárosi irodájának falára, valamint a közeli volt zsinagóga épületére.

Közölte, a Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet és elhatárolódnak az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI kérdésére azt közölte: az ügyben rongálás vétségének gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

Az MTI helyszíni információi szerint a volt zsinagóga falára három, a Fidesz-irodára pedig egy horogkeresztet festettek fel. A jelenleg művelődési házként működő egykori zsinagógán már péntek délben fehér festékkel átfestették a horogkereszteket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.