Gyász

Két embert ítéltek el a gondatlan állványbontás miatt meghalt férfi ügyében

A halálos balesetet az okozta, hogy a 37 éves férfi nem készíttetett bontási tervet.

2019.07.13 04:30MTI

Két vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a bíróság, amiért gondatlanul jártak el egy állvány bontásánál Budapesten, és emiatt egy munkás meghalt - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, hogy a 37 és 38 éves férfi díszletet bontott a XV. kerületi filmstúdió egyik műtermében 2016. augusztus 25-én, amikor egy állványzat összeomlott és egy munkás meghalt.

A halálos balesetet az okozta, hogy a 37 éves - építőipari céget irányító - férfi nem készíttetett bontási tervet, továbbá "eltűrte", hogy 38 éves, szakképzettség nélküli alkalmazottja nem megfelelő munkamódszert válasszon - írta a főügyész.

Hozzátette: a budapesti IV. és XV. kerületi ügyészség a két férfival szemben halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyújtott be vádiratot a budapesti IV. és XV. kerületi bíróságra.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerve a bűncselekmény elkövetését, lemondtak tárgyaláshoz való jogukról; a bíróság ezt elfogadva hozta meg ítéletét. A vádlottakat, az enyhítő körülmények nagy számára figyelemmel 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, a szabadságvesztések végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, az ítélet jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.