Voks

Deutsch Tamást megválasztották alelnöknek az EP szakbizottságában

Viszont nem választották meg a fideszes jelöltek többségét az Európai Parlament szakbizottságainak további alelnöki tisztségeire.

2019.07.10 20:26ma.hu

2019. július 10-én Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az Európai Parlamentben.

Deutsch megválasztását 11-6 arányban fogadták el a szakbizottság tagjai, hárman tartózkodtak. Párttársai egyébként a többi között azzal méltatták, hogy az elmúlt időszakban rengeteget tett a korrupció ellen. Deutsch két és fél évig töltheti be a posztot.

A képviselők elhalasztották a szavazást Hidvéghi Balázs (LIBE Állampolgári jogi, belügyi bizottság), Bocskor Andrea (CULT Kulturális és oktatásügyi bizottság) és Trócsányi László (AFCO, Alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottság) jelöléséről is.

Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakciója már korábban bejelentette, hogy az összes alakuló bizottságban le fogják szavazni a Fidesz és a lengyel jog és Igazságosság képviselőit. Döntésüket azzal magyarázták, hogy a két párt aláássa az Európai Unió közös értékeit. A volt lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo jelölését valóban le is szavazták a Foglalkoztatásügyi és Szociális bizottságban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.