Ügyészség

Bedobta a busz szélvédőjét, mert nem engedték, hogy részegen szálljon fel

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kővel betörte egy Biharkeresztes irányába közlekedő távolsági busz szélvédőjét.

2019.07.10 09:19ma.hu

A vádlott 2019. április 04. napján délután ittas állapotban kívánt felszállni Biharkeresztesen az egyik helyközi járatú, menetrend szerint közlekedő autóbuszra. Az autóbuszvezető azonban nem engedte fel a járműre.

Miután az autóbusz elhajtott, a vádlott gyalogosan elindult az úticélja, egy vidéki település irányába. Mintegy fél órával később az autóbusz a vádlottal szemben, visszafelé haladt Biharkeresztes felé.

A férfi felismerte a járművet, majd a vezetővel történt korábbi szóváltás miatt az útpadkáról felvett egy követ és dühében az autóbusz vezetőfülkéje irányába dobta, a szélvédő betört, az üvegtörmelékek pedig a sértett ruházatára és az ülésre szóródtak.

A buszvezető a járművet megállította és a forgalmi irodán keresztül értesítette a rendőrséget, akik a vádlottat a helyszín közelében elfogták és előállították.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, azonban a járműben közel 40.000 forint kár keletkezett. A vádlott a járművezető ellen intézett támadással a sértett és az autóbuszon utazó öt személy életét és testi épségét is veszélyeztette.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.