Politika

Az Európai Parlament egyik legnagyobb frakciója nem szavazza meg a Fidesz-jelölteket

A Renew Europe liberális frakció tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy nem szavazzák meg a Fidesz jelöltjeit a bizottságok elnöki és alelnöki pozícióinak megválasztásakor.

2019.07.10 08:43ma.hu

Az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója, a Renew Europe liberális frakció keddi ülésén a frakció tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy nem szavazzák meg sem a Fidesz, sem a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) jelöltjeit a bizottságok elnöki és alelnöki pozícióinak megválasztásakor - számol be az esetről a Momentum közleménye.

A Renew Europe (amely az egykori liberális ALDE frakció, új liberális formációk, és az Emmanuel Macron vezett En Marche! EP-képviselőiből jött létre) összesen 108 képviselőt tudhat soraiban a 751 fős parlamentben, közülük kettőt ad a Momentum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.