Rekordösszeg

Ökumenikus Segélyszervezet: 60 millió forint gyűlt össze hátrányos helyzetű gyerekekért

Hatvanmillió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor nevű adománygyűjtésén, amelyet a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására indítottak májusban.

2019.07.02 23:30MTI

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a rekordnak számító összegből nyári táborokat szerveznek, és kétezer hátrányos helyzetű gyermek felzárkóztatását végzik egész évben.

Ismertette, a szervezet idén először indít saját tábort. A három kastélyosdombói táborban élményprogramokkal és fejlesztő foglalkozásokkal készülnek, 25-30 gyermekre pedig 9-10 gondozó figyel majd - tette hozzá.

Az adománygyűjtés célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felhőtlen gyerekkort, a segélyszervezet pedig meg tudja teremteni az egészséges fejlődésükhöz szükséges feltételeket - közölte Gáncs Kristóf.

Hozzáfűzte, az adomány mögött sok ember törődése van, mert a 60 millió forint túlnyomó része kis összegekből jött össze: kuponokból több mint 34 millió, a segélyvonalon pedig több mint 22 millió forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.