Közlekedés

Már korán reggel sétáltak a MÁV-utasok vonatozás helyett

Több vonat is kimaradt hétfő reggel.

2019.06.24 10:54ma.hu

Nem indult valami jól a hétfő reggel a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon: a MÁV Inform bejegyzése szerint meghibásodott a felsővezeték Rákospalota-Újpestnél.

Az iIndex egyik olvasója meg is írta tapasztalatait: "A 6:50-es vonat (Fóton, Vác-Veresegyáz vonal, Nyugati pu. felé) 10 percet késik. Semmi gond, már azon csodálkoznánk, ha nem így lenne. Két megállót bír, Rákospalota Kertvárosnál, 7:15-kor egy halk, alig hallható hang valamiről tájékoztatja az utasokat. Senki nem ért semmit, de már tudjuk, a mai napon sem fogunk időben beérni a munkahelyre."

Ezután a kalauzok tájékoztatták az utasokat, hogy a vonat nem közlekedik tovább felsővezeték-szakadás miatt, úgyhogy következő vonat és tömegközlekedés híján az emberek reggeli gyalogtúrára indultak Káposztásmegyer felé.

"Nincs annál nagyobb élmény, amikor fiatalok, idősek és gyermekek, egészségügyi állapotukat és/vagy teherbírásukat figyelmen kívül hagyva összejönnek, hogy együtt ünnepeljék egy új hét kezdetét. Melegben. Sétálva. Parlagfű közt" - írta.

Egy másik olvasó a Nyugatiba érkezve szembesült azzal, hogy több vonat is kimaradt.

Később a MÁVINFORM frissítette a posztját, miszerint Rákospalota-Újpestnél kijavították a vezetékhibát, és a délelőtti órákban helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.