Dunai hajóbaleset

Utassal szelfizhetett az ütközés pillanatában a Viking kapitánya

Az ütközést észlelve az utasok kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, s ezt hallotta meg a kapitány.

2019.06.20 07:16ma.hu

A Magyar Nemzet szerint több, a nyomozásra kívülről rálátó, ám névtelenséget kérő forrás állítja, hogy a Viking Sigyn visszatolatott a tragédia helyszínére, ám rövid idő után mégis távozott onnan.

A lap azt is írta, hogy forrásaik szerint a Sigyn utasai elmondták még a tragédia éjszakáján az őket tolmáccsal meghallgató rendőröknek, hogy az ütközést észlelve kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, s ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza, majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé. Amennyiben ez így történt, akkor a kapitány egyáltalán nem látta a katasztrófát, nem észlelte az ütközést.

A cikk állítása szerint az is "felmerült", hogy a kapitány az ütközés pillanatában szelfizett mobiltelefonjával utasai egyikével. "Az önfotózás mindenesetre magyarázat lehet arra a fővárosi főügyészségi közlésre, miszerint a kapitány a katasztrófa után mobiltelefonjáról adatokat törölt" - írták.

Rendőrség: csak egy bűncselekményben gyanúsított a szállodahajó kapitánya

A sajtóhírekkel ellentétben csak egy bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként a dunai hajószerencsétlenségben a szállodahajó kapitányát - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Tudatták: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a dunai hajóbalesettel összefüggésben egy bűncselekmény vonatkozásában közölt megalapozott gyanút a szállodahajó kapitányával, ez pedig a halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése vétség gyanúja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.