Erőszak

Arabul beszéltek, ezért lemigránsoztak, megvertek két jemeni egyetemistát Pécsen

Arab származásuk miatt bántalmaztak két egyetemistát Pécsen.

2019.06.19 16:34ma.hu

Közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben a Pécsi Járási Ügyészség. A fiatalok két arab egyetemistát bántalmaztak azok származása miatt. A két sértett jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden járnak egyetemre- írja a 24.hu.

Az eset még tavaly nyáron történt, amikor a két egyetemista az egyik pécsi üzletközpont előtt sétált és arabul beszélgetett. Az üzletház előtti padon ült a két támadó a barátaikkal, és egyikük az egyetemistáknak azt kiabálta, hogy "migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

A két diák odament hozzájuk, erre a két gyanúsított szidalmazni kezdte őket, majd utánuk eredtek, egyiküket a mellkasánál fogva megragadták, rángatni kezdték és a járdára lökték. Ő felállt, és elszaladt.

Ezután a két támadó a másik egyetemistára támadt, acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a diákokat a származásuk miatt.

A két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a diákokat, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak megállapítására alkalmas, írja az ügyészségre hivatkozva a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.