Atomerőmű

Egy turbinája kiesett, de ismét névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

A védelem megfelelően működött, a blokk teljesítménye már szombaton este elérte a 210 megawattot.

2019.06.17 20:13MTI

Ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja, amelynek szombaton a turbinavédelem működése miatt egy turbinája kiesett - közölte honlapján az atomerőmű.

A tájékoztatás szerint a 2. blokk, amelyet még május 18-án állítottak le éves főjavításra, szombaton délután két órától már újra néveleges teljesítményén működött, azonban késő este csak egy turbinája üzemelt. A blokk vasárnap reggel hét órakor ismét elérte a névleges teljesítményt.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapján arról számolt be, a 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenést egy automatikusan működésbe lépett villamosvédelem okozta a 3-as számú turbinagenerátor-rendszernél. A védelem megfelelően működött, a blokk teljesítménye már szombaton este elérte a 210 megawattot.

A blokkon végrehajtott leterhelés és a névleges teljesítményre hozás során a reaktor hűtése biztosított volt, a teljesítményváltoztatásokat a személyzet az előírások maradéktalan betartása mellett hajtotta végre, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nem volt - tájékoztattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.