Dunai hajóbaleset

Nem kérte a város elismerését a Hableány utasait mentő hős kapitány

Nagyon szerényen, de határozottan elhárította az oklevél átvételét.

2019.06.17 12:27ma.hu

"Csak tette a kötelességét - mondja. Két ember köszönheti neki az életét, két család és egy távoli idegen nép hálás neki egy életen keresztül. Ő viszont nem lát ebben semmi különöset, nem tart ebben semmit elismerésre méltónak. Emőke ilyen. Újpesti, na!”- osztotta meg blogjának legutóbbi bejegyzését Wintermantel Zsolt kerületi polgármester.

"Nem erőltettem, nem is fogom, de akkor is szeretném, ha tudná: mi, újpestiek büszkék vagyunk rá. Én személy szerint pedig hálás is vagyok, amiért büszke lehetek arra, hogy újpest ilyen embereket ad a világnak”- közölte Wintermantel Zsolt.

Raub Emőke és legénysége két embert mentett ki a 28 emberéletet követelő baleset során, de azt mondta, hogy csak tette a kötelességét és nem kéri az elismerést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.