Dunai hajóbaleset

Rendőrségi engedéllyel hagyhatta el Magyarországot a Viking Sigyn

'A Viking Sigyn távozására kiadott engedély jogszerű és szakszerű volt, az semmilyen negatív hatást nem gyakorolt a további eljárás menetére.'

2019.06.12 09:38ma.hu

"A BRFK szakértők bevonásával a menetrend szerint Magyarországra érkező Viking Sigyn szállodahajón 2019. június 10-én Visegrádon újabb szemlét tartott. Hibát az első szemle során sem vétettek a rendőrök. A Viking Sigyn távozására kiadott engedély jogszerű és szakszerű volt, az semmilyen negatív hatást nem gyakorolt a további eljárás menetére. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb tájékoztatást nem kívánunk adni" – válaszolt a BRFK a hvg.hu levelére, melyben a lap arról érdeklődött, hogy nem befolyásolta-e a munkát, hogy a baleset után nem sokkal a hajó elhagyta Magyarországot.

A Hableány május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.