Dunai hajóbaleset

Hajósokhoz méltó temetést kaphat a Hableány magyar legénysége

A hajót üzemeltető cég felajánlotta a hozzátartozóknak, hogy megszervezi a hagyományos hajóstemetést.

2019.06.12 08:07ma.hu

Hajósokhoz méltó temetést ajánlott fel a Hableány tulajdonosa, a Panoráma-Deck Hajózási Kft. a hozzátartozóknak - írja a Blikk a cég szóvivőjének, Tóth Mihálynak a tájékoztatása alapján.

Tóth a lapnak azt mondta, mivel a cég saját halottjának tekinti a Hableányon dolgozókat, ezért felajánlották a hozzátartozóknak, hogy megszervezik a hajósszakmában hagyományos szertartást.

Eszerint a hamvakat egy sóból készült urnába helyezik, majd a vízre teszik, és az urna elmerül. A só idővel feloldódik, kimosódnak belőle a hamvak, amit elvisz a folyó.

A cég egyelőre a rokonok válaszát várja az ügyben.

A Hableány május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.