Meghalt a kisfiú második gyilkosa is

Elégtételt érez Szita Bence nevelőapja

Elégtételt érez Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja, miután tegnap meghalt a börtönben Bogdán József, a 11 éves kisfiú egyik gyilkosa.

2019.06.07 15:27ma.hu

Gyöngyi Sándor a TV2 Mokka című műsorában elmondta, tudta, hogy a tüdőrákban szenvedő Bogdán nem fog sokáig élni, és nagyon várta már a halálát. "Nekem ez egy nagyon jó hír, egyfajta gyógyír a lelkemnek, a betegségemmel kapcsolatban többet ér, mint egy kemoterápiás kezelés” – fogalmazott a férfi, akit az elmúlt időben hasnyálmirigyrákkal kezeltek, jelenleg azonban minden lelete negatív.

Hozzátette, bár a kisfiú három gyilkosa a törvény szerinti legsúlyosabb büntetést kapta, ez nem jelentett számára megnyugvást, egészen Polcz Erika 2017-es haláláig, illetve a tegnapi napig. Mint mondta, az elkövetők halála neki nagyon fontos ahhoz, hogy a traumát feldolgozhassa, és tovább élhesse a mindennapjait. Bár Magyarországon nincs halálbüntetés, de "az élet behajtotta az ítéletet”, ezért úgy véli, a harmadik, még életben lévő gyilkosnak, Kertész Józsefnek is "van oka a rettegésre”.

2012 októberében megkínozták, majd élve elásták a 11 éves Szita Bencét. A fiú gyilkosait nem sokkal később elfogták, majd tényleges életfogytiglani börtönre ítélték. A kisfiút nevelőapja barátnője csalta el otthonról. P. Erika, a gyilkosság kitervelője a börtönben halt meg 2017 januárjában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.