Dunai hajóbaleset

'Csak a látvány miatt nem vagyok hajlandó kockáztatni a kollégáim épségét'

Megszólalt a Clark Ádám hajódaru kapitánya.

2019.06.05 18:04ma.hu

Megérkezett Újpestre a Clark Ádám úszódaru, amivel felszínre hozzák majd a Hableányt. Gyenei Gyula, a 200 tonna teherbírású monstrum kapitánya a 24.hu-nak elmondta, hogy túl magas a Duna vízszintje ahhoz, hogy biztonságosan be tudjon hajózni a tragédia helyszínére.

"Rossz a behajózás, mert keresztbe folyik a víz. A darunak pedig középen kell majd bemennie, mert ott a legmagasabb a híd, ha elcsúszik ugyanis valamerre, akkor beakad. 420 centiméteres apadást jelöltünk meg, ami alatt át tudunk menni biztosan. Csak a látvány miatt nem vagyok hajlandó kockáztatni a kollégáim épségét - mondta az úszódaru kapitánya.

"Először felderítik, milyen állapotban van a víz alá süllyedt hajó, és hol lehet köteleket behúzni alá, hogy elbírja a súlyt. Most annak a megtervezése folyik, hogy lenne ez a legbiztonságosabb -" tette hozzá Gyenei Gyula.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.