Állati

Újra a világ legjobb mentőkutyái között a magyar csodakutya

Kilencévesen, egy hatalmas műtét és hosszú rehabilitáció után, saját gazdáját is meglepte Symba.

2019.06.03 15:53ma.hu

Egy hete teljesítette a legnehezebb nemzetközi mentőkutyás vizsgát Symba, a magyar mentőkutya. Jelenleg csak 5 olyan kutya van a világon, akik romkutatásból és területvizsgálatból is rendelkeznek mestervizsgával, Symba pedig köztük van.

Symba gazdája szerint évente olyan 20 kutya futhat neki a mestervizsgának, és ebből csupán 5 szokta sikeresen letenni.

"Még engem is meglepetésként ért, hogy kilencévesen, egy hatalmas műtét és nehéz rehabiltációs idő után Symbának sikerült lenyűgöznie a bírókat" - mondta el Balázs László.

Symba egy két évvel ezelőtti mentőkutyás világbajnokságon rosszul lett egy becsípődött ideg miatt és sokkos állapotba került. Hosszú volt az út a teljes felépülésig, ám a magyar csodakutya ismét formában van. Július végén Kínában versenyez, a rangos megmérettetésre az egész világon csupán tíz kutyát hívnak meg.

A híres magyar mentőkutya már ötévesen bekerült a világ 60 legjobb romkereső kutyája közé. 2016-ban pedig az Olaszországban rendezett Mentőkutya Világbajnokságon aratott sikert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.