Hableány-tragédia

Ott vannak az egységek a Hableánynál, kezdődik a mentés - képek

A dél-koreai mentőcsapat, a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a vízi mentők is a helyszínen vannak az úszó-pontonon.

2019.06.03 09:51MTI

Megindult a mentési munka: a magyar mentőcsapat tagjai az úszó-pontonon és motorcsónakban, a dél-koreai mentőcsapat tagjai szintén a Dunán dolgoznak a baleset helyszínén. A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a vízi mentők motorcsónakjait is látni a folyón, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit híd pillérénél 2019. június 3-án.

A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a vízi mentők motorcsónakjai a Dunán - MTI/Szigetváry Zsolt


A Terrorelhárítási Központ (TEK) motorcsónakjai a Dunán - MTI/Szigetváry Zsolt


A magyar mentőcsapat tagjai úszó-pontonon és motorcsónakban - MTI/Szigetváry Zsolt


A magyar mentőcsapat tagjai úszó-pontonon és motorcsónakban - MTI/Szigetváry Zsolt


A dél-koreai mentőcsapat tagjai a Dunán - MTI/Szigetváry Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.