EP2019

EP-választás - Jávor Benedek: súlyos vereség az eredmény

A politikus úgy értékelt, az ellenzék nem tudta teljesíteni azt a célkitűzést, hogy gátat szabjon a Fidesz előretörésének.

2019.05.27 04:30MTI

Súlyos vereségként értékelte Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap este a nyilvánosságra került választási adatokat, amelyek szerint a két közös listán indult párt egy mandátumot szerezhet az EP-ben.

A politikus úgy értékelt, az ellenzék nem tudta teljesíteni azt a célkitűzést, hogy gátat szabjon a Fidesz előretörésének.

Hozzátette: a közös vereségből az MSZP-Párbeszéd része sokkal nagyobb, mint a többi párté.

Kérdésre válaszolva nem tudta megmondani, milyen hatással lesz a két párt jövőbeni viszonyára az eredmény, erről a pártok vezetőségének kell dönteni.

Szerinte egy ilyen eredmény után érdemes elgondolkozni azon, hogy a követett stratégia mennyire volt sikeres, de - tette hozzá - nem gondolja, hogy közvetlenül az MSZP-Párbeszéd együttműködése volt az oka a "súlyos vereségnek".

Arra a kérdésre, hogy az MSZP vezetésének le kell-e mondania az eredmények ismeretében, Jávor Benedek közölte, eldöntik majd, hogy lemondanak-e vagy sem. Az MSZP-nek és a Párbeszédnek is a saját tagságával kell elszámolnia - tette hozzá.

Jávor Benedek elmondta, amikor döntöttek az MSZP és a Párbeszéd együttműködéséről, az adatok alapján racionális döntést hoztak, három mandátum megszerzésre volt várható. Az eredmények ezt azonban nem igazolták vissza - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.