Bántalmazás

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett a Fradi-szurkolók ügyében

Az ügyészség súlyosításért fellebbezést jelentett be a vádlottak terhére a ferencvárosi futballszurkolók egymás közötti bántalmazása ügyében.

2019.05.23 10:04ma.hu

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki sajtóközleményében arról tájékoztatott: az ügyészi fellebbezés a szabadságvesztések tartamának emelését, további kilenc vádlott letöltendő szabadságvesztésre ítélését, a sportrendezvényektől eltiltás tartamának emelését és bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvényre kiterjesztését, egy vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését célozza.

A bíróság múlt pénteken a vádlottakat aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt bűnösnek mondta ki. Ennek következtében 17 vádlottat 10 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, végrehajtásában kettő, valamint három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, egyiküket pedig 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta őket az FTC részvételével sorra kerülő sportrendezvények látogatásától.

A vádirat szerint a vádlottak a "Ferencváros futballszurkolói közösség" tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 4-i FTC-DVSC mérkőzésen, melynek szünetében egy körülbelül harminc-ötvenfős csoport tagjaként - miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták - rátámadtak egy másik szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport tagjai, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták, egyiküket többször megtaposták. Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.