Veszélyeztetés

A vonat elé feküdt, túlélte, vádat emeltek ellene

100 ember veszélyeztetése miatt büntethetik meg az idős asszonyt.

2019.05.23 08:34ma.hu

Vádat emeltek egy 66 éves asszonnyal szemben, aki közel 100 ember testi épségét veszélyeztette 2019 februárjában azzal, hogy az arra közlekedő vonat elé feküdt. A Kaposvári Járási Ügyészség szerint az asszony meg akarta ölni magát, mert anyagi gondjai voltak.

Az asszony a Szombathely-Pécs vasútvonal somogyi szakaszán az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt. A menetrend szerint, 60 kilométer/órával közlekedő személyvonat vezetője észlelte az asszonyt, vészfékezett. Ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és őt a pályatest mellé lökte.

A mozdonyvezető jelentette a balesetet a hatóságoknak, majd az asszony segítségére sietett, akinek súlyos sérülései keletkeztek, melyekből azóta felépült.

A vádlott magatartásával bűncselekményt valósított meg, mert azzal, hogy a vasúti szerelvényt vészfékezésre kényszerítette, a vonaton utazók életét, testi épségét veszélyeztette, ugyanis a nagy tömege miatt nehezen és jelentős tehetetlenségi erő mellett vészfékezhető vasúti szerelvényben az utasok komoly sérüléseket is szerezhettek volna.

A büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tettek indítványt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.