Földmozgás

Vajon várható-e Magyarországon nagyobb földrengés?

Növekszik a szeizmikus tevékenység Magyarországon.

2019.05.19 11:33ma.hu

Újabban igen aktívan mozog a föld a lábunk alatt. Csütörtökön a Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengést mértek Móron. Pénteken pedig még ennél is nagyobb, a Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földmozgást mértek Nagykovácsiban. Hasonló mélységben történt, de erősödött a második rengés.


Vajon várható-e Magyarországon nagyobb földrengés?

Az egyik kommentelőnk szerint ugyanis nemrég Somogy megyében, a Nagyatádi járásban, pontosan Segesden először egy 2,4-es erősségű, majd mindössze 3 hétre rá már egy 4-es erősségű földmozgás rázta meg a térséget. Mint írta: "A 4-est durván lehetett érezni, gyerekek nagyon befostak, este fél 10-ig az utcán szobroztunk félve az utórengésektől. Senkinek nem kívánom!"

Visszatérve a kérdésre, reméljük nem várható Magyarországon nagyobb földrengés, miután a 2,4-est ez a majdnem 3-as rengés követte, nem lesz ismét négyes vagy esetleg még nagyobb rázkódás. Eddig hazánk ilyen szempontból békés volt.

Földrengések az elmúlt 30 napban

seismology.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.