Jogerős ítélet

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottjára

A vádirat szerint a férfi a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt megfojtotta, a kétéves gyermeket pedig konyhakéssel mellkason szúrta.

2019.05.17 06:37MTI

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt az ügyészség a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottjával szemben - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Közleményükben emlékeztettek: a főügyészség a 40 éves férfival szemben több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádlott tavaly szeptemberben a Várpalota melletti szőlőhegyen korábbi élettársát és a nő kétéves gyermekét gyilkolta meg.

A vádirat szerint a férfi a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt megfojtotta, a kétéves gyermeket pedig konyhakéssel mellkason szúrta. Ezek után, hogy cselekményét rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a 40 éves berhidai férfit a bejelentést követő négy órán belül elfogták majd őrizetbe vették a rendőrök, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.