Fejlesztés

Több mint 230 millió forintból korszerűsítik Kecskemét Egyetértés utcai óvodáját

Akadálymentes parkolót is kialakítanak.

2019.05.17 01:33MTI

Több mint 230 millió forintot fordít a kecskeméti önkormányzat az Egyetértés utcai óvoda két épületének korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében - tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) közölte: a várhatóan őszig tartó fejlesztés során az óvoda Egyetértés utca 15. szám alatti épülete - a belső udvar beépítésével - új torna- és fejlesztőszobával bővül. A földszintes, négy csoportszobás intézményegység belső átalakításánál megújulnak a vizesblokkok, új nevelői szobát alakítanak ki, valamint korszerűsítik az elektromos hálózatot és a fűtést is.

A kétszintes, öt csoportszobás, Egyetértés utca 17. szám alatti ingatlan az energetikai korszerűsítésén túl új előlépcsőket és főbejárati előtetőt kap.

Az európai uniós projekt keretében akadálymentes parkolót is kialakítanak, továbbá fejlesztőeszközöket és játékokat vásárolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.