Tarthatatlan helyzet

Patkányok miatt kellett otthon maradnia egy óvodai csoportnak Zuglóban

Patkányürülék, elviselhetetlen bűz. Egy csoportszoba alkalmatlanná vált a gyerekek fogadására.

2019.05.14 16:10ma.hu

A Zuglói Herminka óvoda vezetője a zuglói jegyzőtől kért segítséget az intézményben tapasztalt súlyos patkányhelyzet miatt.

Az Index birtokába került, május 9-i keltezésű levélben azt írták: "A telephelyóvodánk óvodapedagógusai május 7-én, kedden jelezték, hogy a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehet hallani és büdös van. A már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben állati ürüléket találtak."

Mint írják, az óvodavezető azonnal értesített egy szakembert, aki szerint "az ürülék patkány jelenlétére utal”. Ezt azonnal bejelentették a budapesti patkányírtó cégnek, melynek egyik munkatársa másnap "hypót öntött és mérget tett a nyílásba”, a patkányürülék eltávolítását viszont nem vállalta.

Azt mondta, nem kompetens az ürülék eltávolításában, a fertőtlenítésben és a szag megszüntetésében. "Porszívózzuk mi ki az ürüléket, de mindenképp használjunk maszkot a munkálatok közben. Mi ezt nem tudjuk elvégezni, nincsenek meg hozzá a feltételek" – áll a levélben.

Csütörtökre a bűz már olyan mértéket öltött, hogy a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyerekek fogadására, a szülőknek ekkor azt mondták, hogy az esőzések miatt a csatornarendszerrel adódott probléma, így az odajáró gyerekeknek otthon kellett maradniuk.

A zuglói önkormányzat szerint a jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről, válaszuk szerint két óvodából is kaptak bejelentést patkányészlelés miatt, a másik intézményt azonban nem nevezték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.