Kilakoltatás

'Ebben az országban van egy csodálatos ország'

Szél Bernadett Orbán Viktorhoz fordult a kilakoltatásra váró Fazekas-Simonék ügyében. Közben Szalai Kriszta színésznő gyűjtésbe kezdett, hogy a civilek mentsék meg a családot.

2019.05.14 12:00ma.hu

A Zsámbokon élő, kilencgyermekes családra kilakoltatás várt: a felhalmozódott adósságok miatt elárverezték volna a házat, amiben élnek. Sikeres licit esetén 60 napja lett volna a családnak arra, hogy találjon valamilyen lakhatási megoldást és kiköltözzön. Sajnos, az önkormányzatnak nem állt módjában, hogy önkormányzati bérlakást biztosítson. Ami azért is volt rossz, mert ha a család otthon nélkül maradna, a gyermekeket kiemelhetik a családból. A helyzetről részletesen a Magyar Hang írt.

A civilek azonnal megmozdultak az ügyben. Mint az anyukától, Fazekas-Simon Krisztinától a lap megtudta, több magánember is adakozni kezdett. Szalai Kriszta színésznő is felkarolta az ügyet, ő egy 300 ezer forintos felajánlást tett, ezzel együtt gyűjtést kezdett Facebook-oldalán a családnak csütörtökön este. Azóta annyi pénz gyűlt már össze, hogy meglesz a lakhatásuk és kivásárolják az adósságot is. Gratulálunk a példás összefogásért!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.