Egészségügy

Rossz a lift a Honvédkórházban, lépcsőzniük kell a daganatos betegeknek

Állítólag soron kívül intézkedtek a lift javításáról.

2019.05.10 09:07ma.hu

Hónapok óta nem működik a lift az egykori MÁV kórház Podmaniczky utcai telephelyén. Erről egy néző írt az RTL Híradónak. Az épületben a kemoterápiás kezelésekre érkező betegeknek is lépcsőzniük kell. Van másik lift, de egy másik utcában lévő épületszárnyban. Az intézmény a Honvédkórházhoz tartozik, onnan azt közölték, soron kívül intézkedtek a szerintük néhány napja meghibásodott lift javításáról.

A Honvédkórház reakciója: "Az MH EK Podmaniczky utcai épületében néhány nappal ezelőtt meghibásodott lift javításának megkezdésére soron kívül intézkedtek. Az akadálymentes betegforgalom biztosítása érdekében alternatív útvonalat jelölt ki a kórház. Ezen kívül üzembe helyeztek egy kulcsos liftet, melyhez kezelőszemélyzetet biztosítanak. Így az épület valamennyi szintje megközelíthető felvonóval. A javítás idejére a betegek és hozzátartozók szíves megértését és türelmét kéri az Egészségügyi Központ."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.