Magyar falu program

Szolgálati házakat építenének az üresen álló praxisokat betöltő háziorvosoknak

Fiatal orvosok letelepítését kívánják elérni.

2019.05.11 05:30MTI

Szolgálati házakat építenének a Magyar falu program keretében azokon a kistelepüléseken, ahol hosszabb ideje nincs háziorvos - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Bükfürdőn, a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ) ülésén.

Gyopáros Alpár emlékeztetett arra, hogy a praxisvásárlást is állami eszközökkel segítik. Elmondta: Magyarországon jelenleg a kistelepüléseken 250 olyan betöltetlen praxis van, ahol több mint fél éve hiányzik a háziorvos, ezért csak helyettesítésekkel tudják biztosítani az ellátást; a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy több száz olyan praxis van, ahol a háziorvos már nyugdíjas korú vagy hamarosan eléri a korhatárt.

Nem titkolt cél, hogy az eddigi ösztönzők mellett, a praxisvásárlás segítésén és a praxispénz emelésén túl magas minőségű szolgálati házak építésével fiatal orvosok letelepítését kívánják elérni - fogalmazott a kormánybiztos.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.