Egészségügy

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház vállalta a felelősséget a szemsérült kétéves kisfiú ügyében

Bot sértette fel egy kétéves kisfiú szemét kirándulás közben.

2019.04.30 12:19ma.hu

Bot sértette fel egy két éves kisfiú szemét kirándulás közben, mentőt hívtak hozzá, majd édesanyja elmondása szerint két kórház is megtagadta az ellátást. Végül 21 óra telt el a balesettől a műtétig.

A gyermeket először az ügyeletes (Bajcsy-Zsilinszky) kórházba vitték, ám onnan a gyermek érdekében és a szakmai ajánlásoknak megfelelően átirányították.

A mentősök ezután a SOTE szemklinikára vitték a gyereket, ami aznap nem volt a sürgősségi ügyeletre kijelölt intézet, és normális esetben csak akkor fogadták volna a gyereket, ha azt az előző kórház megvizsgálta volna és beutalóval érkezik ide. Végül megvizsgálták, és másnapra írták ki műtétre.

A Népszava most azt írta, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház végül egy belső vizsgálat után mégis vállalta a felelősséget az eset miatt. "Elismerte felelősségét a Bajcsy Zsilinszky kórház a két éves szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban (...) 2019. április 29-én lezárult saját belső vizsgálata megállapította, hogy a kórháznak mint ügyeletesnek, el kellett volna végeznie az elsődleges szakorvosi ellátást, vagy telefonos értesítés után kellett volna továbbküldenie a beteget a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.