Gyilkosság

30 ezer forintért és mobiljáért ütötték le - belehalt

A tragikus támadásról itt látható egy videófelvétel, de csak erős idegzetűeknek...

2019.04.25 07:41ma.hu

Csoportosan elkövetett rablás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, illetve az egyik elkövetővel szemben további egy rendbeli halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség három férfi ügyében - közölte az ügyészség. A letartóztatásban lévő vádlottak mobiltelefon és némi aprópénz megszerzése érdekében ütötték le a sértettet, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe. A tragikus támadásról az ügyészség oldalán látható egy videófelvétel, csak erős idegzetűeknek.

A három vádlott tavaly július 25-én a kora délutáni óráktól Tatabánya város utcáin csavarogtak, amikor késő este egy erősen ittas, földön fekvő embert vettek észre. A társaság nő  tagja kifigyelte, hogy a sértettnél mobiltelefon és egyéb értéktárgyak vannak, ezért rávette a két férfi társát arra, hogy üssék le a sértettet, ő pedig majd elveszi az értékeit. Az ittas férfi elment a helyszínről és egy irodaépület elé menekült, de a vádlottak követték. Ekkor az egyik támadó nagy erővel, ököllel arcon ütötte. A sértett az ütéstől elesett és a fejét a betonba beverte, elvesztette az eszméletét. Ezután a támadók elvették a mobilját, a nála lévő 30 ezer forintját, a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. A halálos ütést mérő férfit még a helyszínen, társait később fogták el a rendőrök.

A sértett olyan súlyos koponya sérülést szenvedett, hogy augusztus 9-én a kórházban meghalt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottak letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy valamennyi vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. Amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, úgy az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a szabadságvesztés mértékét a sértett halálát okozó elsőrendű vádlottal szemben 10 évben, a másodrendű nő vádlottal szemben 8 évben, a harmadrendű vádlottal szemben pedig 6 évben állapítsa meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.