Döntés

Elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot

A bíróság egymillió forint sérelmi díj megfizetésére is kötelezte az intézetet.

2019.04.24 10:12MTI

Elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot, amiért valótlan, manipulatív módon előállított adattartalmakat közölt a Közbeszerzési Hatóság (KH) adatközlési gyakorlatáról, megsértve a hivatal jó hírnevét - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az intézet a Fővárosi Törvényszék márciusi jogerős ítélete után is terjesztette "félrevezető tanulmánya következtetéseit".A bíróság egymillió forint sérelmi díj megfizetésére is kötelezte a Korrupciókutató Központot - amelyet a cikk szerint Soros György is támogat -, de ezt a hatóság kommunikációs és sajtófőnöke, Somfay Dorottya szerint a mai napig nem fizette ki számukra az intézet.

Az újság emlékeztet arra, hogy korábban a központ eredményeit jelentéseiben idézte az Európai Bizottság, és figyelembe vették a Sargentini-jelentés készítői is.

Rigó Csaba Balázs, a KH elnöke a Magyar Nemzetnek kijelentette, kezdeményezni fogja az Európai Bizottságnál, hogy a Magyarországról szóló országjelentést javítsák ki, és a jövőben ne hivatkozzanak olyan civil szervezetre, amelynek a tevékenységével szemben a bíróság jogerős határozatot hozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.