EP2019

EP-választás - Leadta ajánlásait a Mi Hazánk

A Mi Hazánk pénteken délelőtt leadta az európai parlamenti választási induláshoz szükséges ajánlásait a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

2019.04.12 12:33ma.hu

Toroczkai László pártelnök ezt megelőzően újságíróknak kijelentette: ezzel megelőzték a parlamenti frakcióval rendelkező MSZP-t, a DK-t vagy az LMP-t, ráadásul nem a szükséges húsz-, hanem harmincezer aláírást hoztak magukkal.

Ez bizonyíték arra, hogy egy állami támogatás vagy oligarchák nélkül működő párt lelkes, őszinte, a hazáért tenni akaró aktivistákkal többre képes, mint azok a pártok, amelyeket csak a pénz tart össze - jelentette ki.

Árgyelán János pártigazgató azt mondta: szövetségeseik, a MIÉP és a Független Kisgazdapárt aktivistái nélkül nem sikerült volna ennyi aláírást összegyűjteni.

Novák Előd alelnök, EP-kampányfőnök úgy fogalmazott: "a tavaszi hadjáratunk legfőbb erejét az utcai kampány képezi", ezért tovább folytatják az aláírásgyűjtést.

A politikus kérdést kapott arról a kiszivárgott jegyzőkönyvről, amely szerint a Jobbik azt tervezte: lejáratja Pongrátz András '56-os hőst. Ezt úgy képzelték, hogy mivel Pongrátz András közösségi oldalát Novák Előd kezelte, kitalálják, hogy az idős szabadságharcos befolyásolható, egy eszköz a Jobbikból kiszakadók kezében. Novák Előd abszurdnak nevezte a felvetést, hogy ő kezelné Pongrátz András közösségi oldalát. A Jobbik ezzel végül nem is mert előállni - jegyezte meg. Hozzátette ugyanakkor: számos ilyen rágalomhadjáratra derült már fény, ezzel azonban akkor sem foglalkoznak, ha rendkívül méltatlannak érzik, hogy még egy '56-os hőst is képesek lettek volna célkeresztbe állítani. "A Jobbik nekünk már nem konkurencia, hiszen átállt a balliberális erőkhöz" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.