Ügyészség

Pucéran, arcát sállal takarva támadt áldozataira a zuglói erőszakoló

Nyolc évet kapott.

2019.04.09 10:09ma.hu

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi 2016 decembere és 2017 áprilisa között a XIV. kerületben, nők sérelmére a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményeket követett el. A vádlott az éjszakai órákban a személygépkocsijával a kerületet járta, és – általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló – gyalogosan és egyedül közlekedő nőket kezdett követni.

A férfi egy idő után kiszállt a kocsijából, meztelenül, személyazonosságának leplezése céljából arcát sállal, vagy álarccal takarva, majd a sértettekre támadt. A férfi négy nőt támadott meg ebben az időszakban, őket fizikailag és szexuálisan is bántalma, illetve megkísérelte bántalmazni. A cselekmény következtében az egyik sértett súlyos egészségromlást szenvedett. A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit az utolsó cselekményt követően, egy napon belül azonosították és elfogták.

A terheltet a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban maradt– szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint, és őt 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság emellett fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség az ítélet ellen a vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.