Egészségügy

Otthagyta a szakrendelőt az orvos, aki ellen fenékre csapás miatt tettek panaszt

Tagadott, majd azonnal felmondta szerződését.

2019.04.08 15:09ma.hu

A Bajcsy-kórház XVII. kerületi szakrendelőjében az ápolói szakmai gyakorlatának első napját az intézményben töltő, egészségügyi szakgimnáziumos diáklány fenekére többször is ráütött egy orvos még mácrcius 11-én. A 18 éves nő a történetet egy több mint 430 ezer tagot számláló, zárt Facebook-csoportban osztotta meg - írja az Index.

A fiatal nő édesapja az eset után személyesen, majd emailben is panaszt tett, amelyben leírta a kétszeri fenékre csapást, és arra kérte a főorvost, hogy vizsgálja ki az esetet, és - ha szükséges - tegyen etikai, jogi lépéseket.

A Bajcsy-kórház illetékes vezetősége meghallgatta az orvost a panasz nyomán, majd az édesapát március 26-án arról értesítette a kórházigazgató, hogy az érintett orvos már nem dolgozik az intézményben.

Bodnár Attila, a kórház főigazgatója azt írta levelében, hogy az orvos tagadta a fenékre csapást, és azt is, hogy megjegyzést tett volna a diáklány ruházatára, majd azonnal felmondta a szerződést a kórházzal. A főigazgató a levélben még azt írja: így, hogy a főorvos már nem dolgozik az intézményben, a kórháznak nincs jogköre további vizsgálat lefolytatására.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.